Srma group

Beograd, Kraljevo, Šabac, Vranje, NIš

Pitajte stručnjaka


Pitajte naš stručni tim iz Inženjeringa i prodaje o svemu onome što Vas interesuje o gradnji i materijalima!AMF ili Armstrong sistem gipsanih ploča je pre svega predviđen za spuštene plafone za poslovne prostore, pre svega zbog razloga razvoda instalacija, kablova itd. Naravno da je velika primena i u domovima jer su estetski lepše.  Međutim cena je nešto viša u odnosu na ugradnju spuštenog plafona na podkonstrukciji od običnih gk ploča. Ukoliko vam je primarno da što jeftinije platite, onda za Vaš slučaj bih preporučio obične gk ploče. Pozdrav.

Poštovani,

Problem su tkzv „toplotni mostovi“. Odnosno, spoj izolacije nije dobro urađen na tom betonskom stubu i sva hladnoća se koncentriše tu, i javlja se kondenzacija. Takođe, dodatni problem predstavlja grejanje na TA peć, jer se na jednom mestu koncentriše izvor toplote. Razlika između tih temperetatura doprinosi da se stvara problem koji ste naveli.

Rešenje je da se na pravilan način izvede spoljna izolacija, ili ako je to teško izvodljivo, moguće je uraditi unutrašnju izolaciju od stiropora, izgubićete na prostoru tih par cm  ali ćete rešiti problem.  Moguće je takođe rešenje da se  uradi zidna obloga od gipskartonskih ploča, na podkonstrukciji. Ukoliko postavite i par cm staklene vune, dobijate dodatnu odličnu termoizolaciju. Pozdrav.

Poštovani,

Moja preporuka je da radite sa materijalom od jednog prozvođača, recimo Maxima, Ceresit, Jub.. Što se tiče stiropora, na tržištu je velika ponuda raznih proizvođača i sumnjivih kvaliteta,  moja preporuka bi bila Austrotherm, to je stiropor koji je atestiran i proverenog kvaliteta.

Demit fasada se izvodi tako što: Prvo se postavi početna ugaona lajsna, lepak se nanosi na stiropor po krajevima i na sredini,  nakon lepljenja se stiropor tipluje (16cm, 6-7kom/m2).

Nakon toga se postavlja prvi sloj lepka , postavlja se mrežica (sa preklopom), pa drugi sloj lepka.  Nakon sušenja, nanosi se završni sloj maltera, i preko toga se fasada može ofarbati u boji po želji.