Srma group

Beograd, Kraljevo, Šabac, Vranje, NIš

Pitajte stručnjaka


Pitajte naš stručni tim iz Inženjeringa i prodaje o svemu onome što Vas interesuje o gradnji i materijalima!Poštovani,

U zavisnosti da li je moguće kretanje ravnim krovom tj. da li trpi neko opterećenje, možemo Vam preporučiti  SIKA proizvode (Sikaplan ili Sikalastic 614). Naravno tu je i opcija klasične hidroizolacija varenjem Bitumenske trake, pre toga Bitumenski premaz. U tom slučaju bih preporučio dupli sloj ICOPAL bitumenske trake. Pozdrav!

 Poštovani,

Razlozi za pukotine mogu biti mnogi, pretpostavljam da problem nije konstruktivne prirode već da nastaje usled promena temperature i skupljanja tj pucanja maltera.

 Najlakše bi to mogli da sanirate tako što prvo skinete/sastružete špahtlom deo o štećenog zida oko pukotine,  nanesete  grund podlogu da bi se mesto očistilo od prašine i za bolje prijanjanje, zatim postaviti staklenu mrežicu i preko nje Knauf Uniflott (ispunjivač), prvo u tankom sloju a zatim još jedan sloj. Nakon toga taj deo izgletovati i okrečiti. Pazite samo da se posle svake operacije, površina dobro osuši.

Pozdrav!

Poštovani,

Može, a ako se pločice postavljaju u kuhinji ili kupatilu, preporučio bih da koristite vlagootporne (impregnirane) gk ploče.