Srma group

Beograd, Kraljevo, Šabac, Vranje, Niš

Pitajte stručnjaka


Pitajte naš stručni tim iz Inženjeringa i prodaje
o svemu onome što Vas interesuje o gradnji i materijalima!
ekspert
Julijana Todorović
dipl. građevinski inženjer


Poštovani,

Bolja varijanta je da prvo stavite mrezicu u lepak, sigurnije i kvalitetnije. Razlog je što na taj način „armirate“ tu površinu.  Smanjuju se mehaničke vibracije koja ce se javljati otvaranjem i zatvaranjem vrata kupatila koja su na tom zidu, pa da ne bi bilo da kad malo jače zalupite vrata da otpadnu plocice. Čisto radi dodatne sigurnosti preporuka je sa mrežicom. Pozdrav.

Poštovani,

Ja bih Vam preporučio polikarbonatne ploče (Leksan ploče) debljine 10mm. Konstrukcija od čeličnih profila. Pošto je potreban i crtež konstrukcije od arhitekte i u zavisnosti od debljine čeličnih profila, lokacija gde se gradi itd.... Nezahvalno je davati cenu, ali recimo da cena ne može biti veća od zadovoljstva koje će vam pružiti ovakva nadstrešnica.

 

Poštovani,

Podne pločice je moguće postavljati na zid ali obrnuto ne.  Zidne pločice nisu dovoljno tvrde da podnesu opterećenje, nisu otporne na habanje, većina je i glatka i klizava a samim tim i opasna za kretanje po njima.  Svaki pad nekog čvrstog predmeta na zidne pločice na podu će sigurno izazvati pucanje.

Poštovani  Pero,

Parna brana ima ulogu da spreči (u potpunosti ili delimično) ulazak vodene pare iz unutrašnjeg prostora u sistem sklopova objekta, odnosno termičkog omotača objekta. Pre svega je njena uloga od velikog značaja kada je u sistemu termičkog omotača mineralna vuna. Faktički ona onemogućava da se pojavi kondenzacija u mineralnoj vuni.