Srma group

Beograd, Kraljevo, Šabac, Vranje, Niš

Pitajte stručnjaka


HIDROIZOLACIJA

Pitajte naš stručni tim iz Inženjeringa i prodaje
o svemu onome što Vas interesuje o gradnji i materijalima!
ekspert
Julijana Todorović
dipl. građevinski inženjer


Poštovani,

To bi bilo jedno od rešenja, ali ako je već dole beton, to je skuplja varijanta od primene hidroizolacije od polimer-cementnih premaza. Ako radite sa kondorom, nakon toga bi trebalo uraditi cementnu košuljicu, čime smanjujete visinu do plafona. Takođe je potrebno malterisanje zidova.

Preporuka je da se podloga dobro prajmeriše, a zatim da se uradi premaz hidroizolacije (sika lastic 150 ili Ceresitov CR 166). Nakon toga možete lepiti i keramiku.

Poštovani,

To nije dobro rešenje. Preko kondora je potrebno uraditi cementnu košuljicu d=2-3cm, a zatim se mogu lepiti keramičke pločice.

Poštovani,

Preporuka je da se ukloni kondor traka, naprave holkeri, a sva oštećenja popune raparaturnim malterom SikaRep-S.  Preko toga ide hidroizolacija. Preporučujem elastični hidroizolacioni premaz, SikaLastic-1K. Ukoliko ne želite da uklonite kondor traku, postupak je isti (oštećenja na traci ćete rešiti reparaturnim malterom). Pozdrav

Poštovani,

Moguće je naravno. Potrebno je da se prvo postojeće pločice provere da li nisu oštećene, zatim dobro pripremiti i očistiti podlogu. Zatim se vrši lepljenje (npr lepak Ceresit CM 17). Vodite računa oko ivica, zbog veće debljine nove keramike, često se javljaju problemi otvaranja vrata. 

Poštovani,

U zavisnosti da li je moguće kretanje ravnim krovom tj. da li trpi neko opterećenje, možemo Vam preporučiti  SIKA proizvode (Sikaplan ili Sikalastic 614). Naravno tu je i opcija klasične hidroizolacija varenjem Bitumenske trake, pre toga Bitumenski premaz. U tom slučaju bih preporučio dupli sloj ICOPAL bitumenske trake. Pozdrav!