Srma group

Beograd, Kraljevo, Šabac, Vranje, Niš

Pitajte stručnjaka


PODOVI I PODNE OBLOGE

Pitajte naš stručni tim iz Inženjeringa i prodaje
o svemu onome što Vas interesuje o gradnji i materijalima!
ekspert
Julijana Todorović
dipl. građevinski inženjer


Poštovani,

Prvo je potrebno da postavite parnu branu, sa preklopom od po min 10 cm. Nakon toga se postavlja folija za prigušenje zvuka.  Prilikom postavljanja laminata, bitno je da se laminatni pod odvoji od zida po 1cm. Takođe ako je dužina u prostoriji veća od 8m, potrebno je i tu napraviti dilatacioni profil. Ploče laminata, prilikom postavljanja usmeriti podužno ka prozorima, isto i u hodnicima i sličnom uskim prostorijama.

 Na kraju se postavlja lajsna da bi se sakrile dilatacije ka zidu. Nju možete lepiti i silikonom.

Poštovani,

Idealno rešenje za sanaciju ovog problema je hladni asfalt Matrex. U pitanju je dugotrajna hladna asfaltna masa za krpljenje kolovoza za popravku puteva i udarnih rupa.

Jednostavna je ugradnja, nakon što lopatom poravnate pukotine  možete i vozilom preći preko asfalta, ako ne posedujete  vibro ploču za nabijanje.

Takođe, u veoma kratkom roku nakon ugradnje, povšrina može biti spremna za saobraćajno opterećenje. Potrošnja je 20 kg, za 1cm debljine na površini od 1m2. 

Poštovani,

Kako je upitanju 100m2*0,05m=5m3 ukupno materijala. Orijentacioni utrošak je 350 kg ccementa i 1,15-1,2 m3 peska za 1m3 cementne košuljice. Tako da je ukupno orijentaciona količina koja Vam je potrebna je 35 džaka cementa od 50kg i oko 6m3 peska.

Pored ovoga, u zavisnosti od podloge i konkretne situacije, za ojačanja fibrin vlakna (oko 600 gr/m3) ili rabic mreža. Pozdrav

Poštovana,

Neko najeokonomičnije  i funkcionalo rešenje bi bilo da se uradi termoizolacija od stirodura min d=2cm, a zatim da se uradi cementna košuljica. Nakon toga zalepiti keramičke pločice. Sav potreban materijal, možete poručiti kod nas, po veoma povoljnim cenama, i brzi rokovima dostave. Pozdrav!

Poštovani,

Stirodur je dobar termoizolator a ne zvulni, za dobar zvučni izolator a i termoizolaciju, ja bih Vam preporučio kamenu vunu ili kao alternativu azmafon (ako ste pre za jefriniju varijantu, taj materijal je odličan zvulni izolator). U svakom slučaju, savet je da obavezno postavite rubne trake, tako da nijedan deo cementne košuljice ne bude vezan za zid, kako ne bi došlo do prenosa zvuka.