Srma group

Beograd, Kraljevo, Šabac, Vranje, Niš

Pitajte stručnjaka


SUVA GRADNJA

Pitajte naš stručni tim iz Inženjeringa i prodaje
o svemu onome što Vas interesuje o gradnji i materijalima!
ekspert
Julijana Todorović
dipl. građevinski inženjer


Poštovani,

Nista mi naveli od čega se sastoji GK zid i koje je širine, pretpostaviću da je jednostruka obloga od GK ploča. Potreban materijal po normativima Knauf-a:

Knauf ploča A 13, 12,5 mm X 2600  m2   52

Knauf Uniflott 5 kg                          kg    13

Bandaž traka od staklenih vlakana   m'    39

CW profil 75/2600 mm                     m'    52

UW Profil 75/4000 mm                    m'   18.2

Knauf PE - dihtung traka 70 mm      m'   1.2

Knauf vijci TN 25                        kom    754

Knauf tipl s vijkom K 6/35 mm    kom     41.6

Na ove kolilčine bi trebalo dodati po 5-7% ,zbog rastura materijala. Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete nam se obratiti na telefon  011/3773-981 ili na eMail: inzenjering@srmagroup.com

Poštovani,

Moguće je zalepiti, potrebno je prvo površinu očistiti od prašine i prljavšstina. Lepljenje se vrši lepkom za gips karton, preporuka je Knauf Perflix. Pozdrav.

Poštovani,

Bolja varijanta je da prvo stavite mrezicu u lepak, sigurnije i kvalitetnije. Razlog je što na taj način „armirate“ tu površinu.  Smanjuju se mehaničke vibracije koja ce se javljati otvaranjem i zatvaranjem vrata kupatila koja su na tom zidu, pa da ne bi bilo da kad malo jače zalupite vrata da otpadnu plocice. Čisto radi dodatne sigurnosti preporuka je sa mrežicom. Pozdrav.

Poštovani,

Prvo dobro  namazati zid podlogom, zatim (ako je zid ravan) zamesati lepak, naneti na zid nazubljenom gletericom i zalepiti plocu. Nakon toga se nanosi lepak na ploče stiropora kao kad gletujes, „ utopiš“ mrežicu i zatim istu „prepeglaš“ lepkom ( preklop mrežice da bude par cm). Kad se to osuši, možeš da gletuješ, u 2 ruke, i na kraju bojenje. 

Poštovani,

Može, a ako se pločice postavljaju u kuhinji ili kupatilu, preporučio bih da koristite vlagootporne (impregnirane) gk ploče.