Pronađite prodavnicu

060 029 41 33

Cena

Građevnski alat i materijal na beloj pozadini

Boje za fasadu prednosti i primena

Fasadne boje su specijalno dizajnirane za spoljašnju upotrebu na zgradama i kućama. One pružaju ne samo estetsku vrednost, već i zaštitu spoljašnjih zidova od atmosferskih uticaja. Fasadne boje su dostupne u širokom spektru boja i završnica, omogućavajući prilagođavanje izgleda fasade prema individualnim preferencijama i arhitektonskim zahtevima.

Boje za fasadu koriste se za zaštitu i dekoraciju spoljašnjih površina zgrada, uključujući beton, malter, ciglu i druge građevinske materijale. Idealne su za aplikaciju na novim zgradama kao i za renoviranje starih fasada. Pored toga, fasadne boje se koriste za detaljno oslikavanje spoljnih elemenata poput prozorskih okvira, vrata i obloga, čime se poboljšava opšti izgled objekta.

Boje za fasadu nude niz prednosti: pružaju visok stepen zaštite od UV zračenja, vlage, plijesni, i drugih spoljašnjih faktora koji mogu oštetiti strukturu zidova. Visokokvalitetne fasadne boje su dugotrajne, otporne na izbeljivanje i ljuštenje, čime se smanjuju troškovi održavanja. One takođe doprinose termičkoj izolaciji objekta, što može dovesti do uštede energije. Estetski, fasadne boje osvežavaju izgled zgrade i povećavaju njenu tržišnu vrednost.

Fasadne boje su formulisane tako da budu izuzetno otporne na atmosferske uslove. Sadrže pigmente stabilne na svetlosti koji sprečavaju bledenje boje izložene suncu. Takođe, ove boje su obogaćene fungicidima i algicidima koji štite fasadu od rasta algi i plijesni. Većina fasadnih boja je na vodenoj bazi, što olakšava aplikaciju i čišćenje alata. Tehnički, fasadne boje su razvijene da omogućavaju “disanje” zidova, odnosno propustljivost za vodenu paru, čime se smanjuje rizik od kondenzacije i oštećenja unutar zida.