Pronađite prodavnicu

060 029 41 33

Logo Kompanije 30 godina

Zaštita podataka o ličnosti

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

  • Online prodavnica Srma Group d.o.o. poštuje Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i prikuplja samo one lične podatke kupaca koji su neophodni za izvršenje kupoprodajnog ugovora i isporuku naručenih proizvoda. Obrađujemo ih isključivo u svrhu za koju su dati.

Prava kupaca

  • Kupac ima pravo da od nas zatraži informacije o tome koje njegove lične podatke prikupljamo i obrađujemo, kao i da zahteva ispravku, dopunu, ažuriranje, brisanje ili privremenu obustavu obrade. Takođe, kupac može u svakom trenutku da povuče svoj pristanak za obradu ličnih podataka, osim u slučajevima kada je obrada neophodna za izvršenje ugovora.

Obaveze prodavca

  • Prodavac je dužan da preduzme odgovarajuće tehničke, organizacione i kadrovske mere zaštite ličnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmene, neovlašćenog otkrivanja ili pristupa. U slučaju povrede zaštite ličnih podataka koja može da prouzrokuje visok rizik za prava i slobode fizičkih lica, prodavac će o tome bez odlaganja obavestiti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Čuvanje i brisanje ličnih podataka

  • Prodavac će lične podatke kupaca čuvati samo onoliko dugo koliko je neophodno za ostvarenje svrhe obrade, odnosno izvršenje ugovora. Po isteku roka čuvanja, podaci će biti blokirani ili izbrisani, u skladu sa zakonom.
    Pritužbe i nadzor

 

Prenos podataka

  • Prenos podataka: U nekim slučajevima, radi isporuke proizvoda, Srma Group d.o.o. može preneti određene podatke o ličnosti svojih kupaca trećim licima, kao što su kurirske službe. Prenos podataka vrši se isključivo u svrhu isporuke proizvoda i u skladu sa važećim propisima o zaštiti podataka o ličnosti.

 

Kupac ima pravo da podnese pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ako smatra da je obrada njegovih ličnih podataka izvršena suprotno odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.